luni, 9 martie 2009

Despre un vineri 13, ploi comice şi urşi spânzuraţi

Ce treabă au una cu alta? Nu ştiu dom'le, asta mă întreb şi eu.

N-am mai scris de ceva vreme (exceptând scrierea codului html pt broaşte). Aşa că înşir aici ce mi s-a perindat prin faţa ochiului de câteva zile încoace.
Şi cum mi-e lene să fac 3 postări diferite pentru că ştiu că, indiferent ce aş scrie, voi citiţi doar postarea cea mai nouă, na-vă de-aici:

1. (<- I'm very into numbering :D) Ieri, plecând tâgâdâm-tâgâdâm la Gara Obor să-mi culeg pachetul (btw, thanx mum!), la metrou Eroii Revoluţiei am parte de un spectacol funebru: Acolo, nelipsite tarabe cu mărunţişuri chicioase (*chîm!*...cadouri, pentru oamenii lipsiţi de imaginaţie. S-a mai scris despre ele aici.) păzite de vânzători tuciurii care ajung să-şi urce marfa şi pe gardul viu, pentru un strop în plus de vizibilitate.
Pe taraba a mai din margine tronau diverşi maimuţoi de pluş, maimuţe sau nu, coloraţi sau dungaţi, unul mai urât ca altul şi toţi la un loc - comuni.
Tăntica ce vindea probabil mai avusese exemplare de pluş XXL, agăţate de jur împrejurul umbrelei. Dar acum nu mai avea şi nici nu se pregătea să-şi strângă marfa, de unde deduc că i-au mers bine vânzările în ziua respectivă (către cine, Doamne iartă-mă?! sau iartă-i pe cei de-au dat banii pe prostiile alea).

Toate ca toate, dar de-un colţ al umbrelei rotunde stătea spânzurat un urs mare, 80 cm la greabăn, de pluş bineînţeles, albastru. Spânzurat!!! Nu, nu explic bine. Uită-te mai jos:



Cum frate să-l laşi pe ăla să se bălăngăne aşa în vânt mai ceva ca nenorociţii din romanul lui Liviu Rebreanu? Pe bune că m-aş fi abătut din drum doar să mă duc să-i tai sfoara aia care-i luase ultima sclipire de viaţă din butonii negri înfipţi pe post de ochi. Dar tăntica era vigilentă.

Când m-am întors, nu mai era acolo. Ursul. Tăntica da. Cred că celei din urmă i s-a făcut milă la un moment dat şi l-a aruncat peste gard în Cimitirul Evreiesc, unde se potrivea mai bine în peisaj, ca un surghiunit ce era.

Zău tanti, pentru martiriul ursului de pluş şi pentru solemnitatea "I love you"-ului de pe inimioara din braţe-i, cred că merita un loc vizavi, în Bellu. Sniff.


2. Aici nu vă mai gratulez cu desen, contez pe imaginaţia voastră.

Joi sau vineri a plouat urâţel. Ies din firmă lipăind prin băltuţe, pe străduţe, spre Hristo Botev de unde, dintr-o halimentară, nişte cornuri dulci şi bune trimiteau chemări irezistibile stomăcelului meu chinuit de foame. La Rosetti la semafor, maşinile puneau frâne bruşte, ocoleau un obiect suspect şi îşi continuau drumul, cu şoferii înjurând. Qu'est-ce qu'elle était, cette chose?

Era o umbrelă roz, frate.

Deschisă şi complet intactă, aşa fără stăpân cum era, făcând în ciudă umbrelelor care pe timp de furtună rămân în spiţele goale în mâna pietonului ud. Ţopăia pe carosabil. Era şi semafor verde pentru maşini. Ca să vezi nesimţire din partea 'mneaei.
Dar stai! Avea stăpân. De fapt stăpână - sexul posesorului l-aş fi ghicit doar văzând culoarea umbrelei. O femeie debusolată care fugea pe linia dintre sens şi contrasens...în zig-zag, după umbrelă, târând după ea un troller din ăla mic de pânză în care vezi de obicei cum înghesuie băbuţele ceapă şi cartofi când vin de la piaţă. Doar că ea n-avea cartofi şi ceapă, din troller ieşea un fel de panglică/eşarfă/whatever - aţi ghicit, tot roz -, fluturând bezmetică în urma femeii fără busolă. Tot ansamblul ghidat de umbrela roz intactă şi delimitat de două şiruri ondulate de maşini.

Pe cuvântul meu, am râs 5 minute de am şi uitat să traversez. Şi da, mă, da, asta de invidie că eu n-am umbrelă roz. De fapt n-aveam deloc. Dar asta e altă poveste, tristă şi cu hapciu-uri.


3. Acum sincer: două unghii sus, cei care au constatat că e a doua lună din an care prezintă data fatidică de vineri 13! Da, da, urmează să-ţi împui capul cu prostii :P

Soarta crudă şi încorsetată de crize economice ne-a arătat cu degetul o zi din an în care ne-a ursit să fim urmăriţi de ghinion: vineri, 13 februarie 2009.
A, ai ratat-o? Cum? Ai dormit toată ziua?Ai purtat o amuletă? Ţi-ai alungat pisica? Ai puţit a usturoi şi-ai avut încheieturile legate cu aţe roşii? No-i nemiiiiic! Mai ai o şansă!

Poftiţi la ghinion vineri, 13 martie 2009!

Fun facts about this freaky Friday:

- Ziua de vineri 13 este considerată fatidică de europeni, şi dintre ei, mai ales, de către anglo-saxoni.
- Cea de‑a treisprezecea zi din lună, etajul 13, numărul 13, 13 monede într‑o geantă sînt considerate aducătoare de ghinion. Într‑un cuvînt, orice conţine acest număr este catalogat drept purtător de ghinion.
- În Rusia, numărul 13 este cunoscut ca fiind al diavolului. De unde vine această teamă şi de ce sunt unii care nu cred în magia numărului? Frica nemotivată de numărul 13 se numeşte triskaidekafobie. Termenul provine din Grecia Antică (tris = trei, kai = şi, deka = zece), însă în acea perioadă nu exista frica de acest număr.
- Oamenii obişnuiau să asocieze numărul 12 cu perfecţiunea şi cu desăvîrşirea. Există 12 zei din Olimp, 12 semne zodiacale, 12 luni într‑un an şi 12 apostoli biblici. Adăugîndu‑se orice număr la numărul "sfînt" se crede că se provoacă nesiguranţă şi imprevizibilitate. Iuda a fost cel de‑al treisprezecelea invitat la Cina cea de Taină, fiind considerat aducător de ghinion.
-
Scriitori din diferite ţări ale lumii, cum ar fi Wilkie Collins, Dostoievski, Henrik Ibsen, Lev Tolstoi, Jules Verne şi Oscar Wilde, au menţionat numărul cu ghinion în operele lor. Este foarte interesant să vezi cum societatea, care a evoluat de-a lungul timpului, a moştenit superstiţiile fără să se întrebe de ce sau de unde au apărut.
- Ca un exemplu, locuitorii Statelor Unite au dezvoltat chiar o fobie în ceea ce priveşte cifra 13. În majoritatea hotelurilor de acolo nu vei găsi apartamentul 13, iar zgârie-norii nu au etajul 13.
- Să nu inviţi niciodată 13 oameni la masă sau să nu te aşezi niciodată cu 13 oameni la masă. Această superstiţie este strâns legată de numărul persoanelor de la Cina Cea de Taină;
- Dacă 13 este vinerea sau marţea, cu siguranţă se va întâmplă ceva rău în ziua respectivă, iar dacă mai este şi vineri, 13 martie, chiar e de rău; (n.a. - no shit?!)
- În cărţile de tarot, cartea cu numărul 13 semnifică Moartea;
- Se spune că dacă într-o cameră sunt 13 oameni, cel care sta în dreptul oglinzii sigur va muri;

- Nu începe să construieşti nimic într-o zi de 13;
- Dacă numele tău este format din 13 litere, o să ai ghinion toată viaţa;
- Se crede că Tainicul este cea de-a 13-a zodie dintr-un zodiac cu 13 semne. Acesta este asociat cu femeile, abilităţile psihice sau planurile pe care şi le face cineva;

- Sunt persoane care au stat într-o casă cu numărul 13, au cerut să le fie schimbat în 12B.

Sursa: www.realitateax.ro


That's it, folks. No happy end today. Go to sleep. And dream blue fluffy hanged bears.

7 comentarii:

  1. Singurul regret pe care il am cand iti citesc blogul, este acela ca scrii atat de rar. Ai har, ai un umor delicios direct proportional cu inconsecventa. :))

    Astept cu nerabdare noi cuvinte de la tine :) esti minunata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi tu eşti o dulce, merci frumos! :) Mă-ntreba cineva cum se face că am parte doar de întâmplări comice.... nţ! Niet. Majoritatea sunt gri, dar le îmbulinez eu cu roz :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta vroiam sa iti spun si eu, haios este modul in care vezi lumea din jurul tau, esti un spirit vesel si asta face tot :)

    RăspundețiȘtergere
  4. decat bietul ursuletz mai bine era spanzurata cioara aia care-l vindea....ursuletul nu e cu nimic de vina:P dar cioara aia nu merita in bellu,ci in camp,sa se usuce la soare si s-o manace alte ciori...:))pup dienusha

    RăspundețiȘtergere
  5. .. fooarte frumos! te face sa vezi scena! si chiar sa te si amu..zezi!

    RăspundețiȘtergere
  6. am citit tot ce-ai scris pe paginile astea negre! Sfat: citeste-ti din nou textele si corecteaza-le- ai multe virgule inainte de sau, de si, intre subiect si predicat...
    Mi-au placut toate textele si m-am prins din unele cit de mult m-ai mintit in legatura cu "problema blue eyes"! Si ziceai că raţa'mpunge!

    Dacă poţi, fa ceva ca, atunci cind intru pe un comentariu sau alta legatura in blogu tau si vreau sa ma intorc, fa ceva sa ma poziţionez unde am ramas. E foarte enervant sa ma tot duci la inceputul secundei colorate si sa tot dau ecrane chiorindu-mi ockii sa continui sa citesc de unde am ramas. pupiu

    RăspundețiȘtergere
  7. Ghinion!
    Sunt nascut Vineri 13, Luna Neagra...
    si am scris la tine pe pagina

    RăspundețiȘtergere