luni, 15 iunie 2009

My Rock! God I'm proud of my town!

Adică Piatra mea! Orăşelul meu cel drag. Mi-e dor de tine, orăşel! Mi-e dor de aerul rece de dimineaţă, care-mi inundă toată casa când aerisesc. Mi-e dor de aurul care îmi inundă bucătăria odată cu răsăritul de fiecare zi. Mi-e dor de verdele care îmi inundă camera când se luminează de ziuă copăceii de pe Pietricica. Mi-e dor de clinchetul care îmi inundă auzul, clopoţelul care sună a pauză în curtea şcolii de sub balconul meu. Mi-e dor de concetăţenii mei care stau răbdători la culoarea roşie a semaforului. Mi-e dor de cele 5 maşini oprite la acelaşi semafor, la ora de vârf. Mi-e dor de muzee. Mi-e dor de Bistriţa. Mi-e dor de mama, mi-e dor de tata. Mi-e dor de mine.
Diana e acasă, şi-a lăsat în Bucureşti o copie de pe care soarele torid şi praful au început să şteargă culorile.









12 comentarii:

  1. si ce te tine sa te intorci inapoi acasa?....daca simti ca locul tau nu e aici....:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Silviu: Studiile! Dar nu mai e mult până le termin ;)
    O întrebare pentru tine: de unde eşti? :) Eu deduc că de "aici", din Bucureşti. I'm just curious.

    RăspundețiȘtergere
  3. O SA-TI PARA RAU DUPA BUCURESTI,DIENUSHA!E UN ORAS SUPERB,SUNT NASCUT CRESUT AICI SI CHIAR DACA PLEC DIN EL O PERIOADA DIN MOTIVELE PE CARE LE STII,MA VOI INTOARCE.INCEARCA SA-I VEZI FRUMUSETEA ADEVARATA SI INCEARCA SA INTRII IN RITMUL LUI SI N-O SA MAI VREI SA PLECI....SAU O SA-TI PARA RAU...MULT DE TOT.PUPICI FIINTA DRAGA

    RăspundețiȘtergere
  4. :))....nu nu sint de "aici" :)...sintt din vaslui...dar momenta de cativa ani locuiesc pe aici :)...si nu imi place deloc :((...dar tot nu pot sa plec inapoi acasa...am serviciul aici ....si mi-ar fi greu sa plec iar :)

    RăspundețiȘtergere
  5. dar cred ca pina la urma tot voi pleca de aici...numai ca pe masura ce stau mai mult imi este din ce in ce mai greu :)....culmea....nici nu vreau sa aud de acest oras...si totusi ...:)...poate asa vei face si tu ...nu vei putea sa pleci :)..

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ai fost de mult in Piatra Neamt! Cu sigiranta!!!
    Ultima oara cele "5 masini" care asteptau la semafor devenisera cel putin 100 si vreo citziva "baietzashi" aveau ultimul hit intr-ale manelelor "ambalat" la greu dintr-un vehicul "Made in Germany".
    Iti dai seama ce ar fi fost daca pe Bistrita aprobau folosirea barcior cu motor??

    RăspundețiȘtergere
  7. Hello Mihail :)
    Depinde ce înţelegi prin "demult"! Într-adevăr, nu mai fusesem acasă de la 1 mai. Iar acum abia m-am întors dintr-un concediu de studii de o săptămână pe care am preferat (şi bine am făcut) să-l petrec acasă.
    Da, am constatat un flux crescut de maşinuţe, mai mult sau mai puţin conduse de maneluţi. Dar nu erau chiar 100 de maşini la semafor :)
    Cât despre categoria umană la care făceai referire, respectivii băietzashi au infestat de mult timp România. Nu cunosc încă strategii de combatere a acestui tip de poluanţi. Sniff...
    În legătură cu chestiunea bărcilor cu motor pe Bistriţă... hai să fim optimişti, totuşi! :D

    Un lucru mi-a atras atenţia acasă şi asta chiar nu mi-a plăcut: simt că promovarea turistică a devenit agresivă, nu ştiu să spun exact în ce fel... Mă bântuie frazele "Primăria Piatra Neamţ veghează la siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor", "Proiect sprijinit de Primăria Piatra Neamţ"... Mi-e teamă să nu se gândească cineva să producă şi să comercializeze miniaturi ale Turnului lui Ştefan, ale Pietricicăi şi ale vestitei telegondole, semnate toate cu "Primăria Piatra Neamţ, cu drag..."
    Sau poate exagerez şi mi se par ostentative încercările de promovare ale oraşului pentru că, înainte, nu existau deloc? Tu ce părere ai?

    RăspundețiȘtergere
  8. Esti invitata sa completezi leapsa de pe blogul meu: http://emilstudentulminune.wordpress.com/2009/07/13/leapsa-mea-sunt-invitati-s-o-completeze-toti-cititorii-blogului-meu/ , avand in vedere ca esti cititoare a blogului meu si ai lasat cel putin 1 comm .
    Multumiri anticipate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Luci, m-o mâncat degetele să schimb şablonul, şi acum nu-mi mai găsesc multe kestii de le aveam înainte... învăţ html de nevoie =D

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai Turnul Eiffel se comercializeaza sub forma de bibelou, breloc, ceas! Ai mei mi-au trimis un ceas cu Turnul lui Stefan pe fundal...cica sa nu uit de unde am plecat. Cam asa sta treaba vis-a-vis de turism si comert.
    Insa am sa-ti spun una tare ... ca veni vorba de turism...cam ce idei le vin unora.
    Nu e banc, e adevarata treaba : o prietena care e medic la New York se trezeste intr-o seara la Urgente cu un pacient care era acoperit cu un cershaf , plin de singe racnind in gura mare .
    Aia de pe ambulanta abia de abtineau sa nu rida insa i-au comunicat imediat care-i problema cu tipul si de ce e cu fatza in jos pe targa.
    Ei bine, gagiul avea infipt in cur un bibelou ce reprezenta o veveritza . Evident se vedea numai talpa bibeloului. Citez exact cuvintele prietenei care-i medic chirurg: "Pentru prima data in viatza si n-am sa uit niciodata am vazut un idiot cu o veveritza in cur pe care scria : Welcome to Montana! Cred ca veveritza ii aducea aminte de cineva drag din Montana! Dobitocul a incercat o scuza destul de puerila "am alunecat si am cazut pe veveritza" insa nu l-a crezut nici dracu. In 30 de minute ridea tot spitalul in hohote."
    Nu stiu acum citzi "au alunecat" pe bibeloul reprezentintd Turnul Eiffel si sper din tot sufletul ca daca vor apare bibelouri cu Turnul lui Stefan , oricit de indragostit de orashul Piatra Neamt ar fi cineva sper sa fie foarte atent cind sterge praful de prin propriile vitrine!

    RăspundețiȘtergere
  11. =)))))))
    (*here goes my meal all around while I choke myself after bursting into laugh reading Mihail's post during my lunch*)

    RăspundețiȘtergere