vineri, 6 noiembrie 2009

1001 albume de ascultat într-o viaţă

1001 de albume de ascultat într-o viaţă este o antologie a albumelor considerate drept cele mai reprezentative din ultimii 50 de ani. Cartea e editată de Robert Dimery.

Antologia a fost alcătuită de nouăzeci de critici muzicali şi e prefaţată de Michael Lyodon, membru fondator al celebrei reviste Rolling Stone. Albumele sunt aranjate în ordine cronologică, începând cu albumul lui Frank Sinatra, In the Wee Small Hours şi isprăvind cu cel al trupei The White Stripes, Get Behind Me Satan. Această antologie de muzicieni şi de genuri (blues, rock, jazz, heavy-metal, glam, reggae, disco, punk, rap, new wave, post-punk) se doreşte a fi un ghid, o incursiune în istoria muzicii şi o invitaţie la a asculta unele dintre cele mai importante albume lansate în ultima jumătate de secol.

Noi, românii, avem noroc. Radio 3 Net a făcut o treabă excepţională, punând la dispoziţie doritorului toate cele 1001 de albume spre a fi ascultate gratuit, online.

6 comentarii:

  1. salut sunt mihai sunt membru la campania spune nu drogurilor vreau ca sa ajuti si tu daca vrei www.spunenudrogurilor.com este o campanie non profit lasa un comentariu daca sustii aceasta campanie sa te sustinem si noi multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce isterie a starnit romanul pseudo-erotic 1001 de nopti... :)
    Suntem inundati de titluri ce includ 1001 stuff de facut intr-o viata. Hmmm...uneori 1001 este un numar prea MARE, alteori prea mic. Personal, mi se pare relativ...aiurea.
    Subliniez.
    Personal. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ezoteric (Alex, cumva?), perfect de acord.

    Însă, de data aceasta, lista e făcută cu cap. Sunt pe-acolo titluri chiar interesante, dintr-o pleiadă de genuri. Eu am dat de ea dintr-o întâmplare, căutând o piesă de la Suede. Stau să mă-ntreb totuşi: câţi dintre tinerii din ziua de azi ar asculta cu plăcere şi de bunăvoie un Frank Sinatra? Sună a clişeu. Da' pe bune că mi se rupe inima când văd generaţia nouă, cu tot bagajul lor de-apucături şi gusturi muzicale >_<

    A, eu n-am citit "1001 de nopţi" :D Am pierdut cevaaa?

    ----
    Off topic, gotta say you have done a great job with your blog ;) May I follow ya? :D
    Friendly me.

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmm, depinde de...gust(uri), de pierdusi au ba ceva. Sa zicem ca da, altfel n-ar fi considerata faimoasa. cartea. 1001 nopti.

    Asa, cat despre "tanara generatie"...pai se asculta mai. Eu zic ca bunul gust nu va disparea niciodata, probabil ca ponderea celor ce asculta Sinatra va scadea din totalul populatiei. Insa se va asculta si peste 100 de ani, daca nu crapam pana atunci cu totii, ma rog... :D Discutabil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intra-adevar este o carte interesanta,de calitate si destul de vasta.Am cartea si as vrea sa o vand la un pret convenabil!!Daca este interesat careva sa imi trimita un mail la mezo_oana@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere