marți, 13 octombrie 2009

Freecycle® a ajuns în Piatra Neamţ!



Dragi pietreni!

Sunt mândră să anunţ că Freecycle® a ajuns în Piatra Neamţ. Schimbăm lumea cu fiecare cadou :)
Dacă aveţi obiecte de aruncat încă utilizabile, chiar dacă este vorba despre mobilă veche, cărţi, haine rămase mici, intraţi aici! (adresa grupului)

Înfiinţat pe 22 Septembrie 2009, Piatra Neamţ Freecycle Group este parte a unei reţele internaţionale, care a început în Tucson, SUA, pe 1 mai 2003. În prezent sunt mii de grupuri similare pe toata planeta. Reţeaua creşte pentru că scopul său este în general privit cu simpatie. Dincolo de oferirea/primirea de obiecte, poti să ajuţi FREECYCLE® prin transmiterea mesajului. Sigur ştii pe cineva care ar fi interesat de un astfel de grup. Aşa că "citeşte şi răspândeşte"! :)
Grupul FREECYCLE® pune în contact pe cei care au lucruri de aruncat cu cei care le-ar putea folosi. Scopul nostru este să păstrăm obiectele utilizabile în afara gropii de gunoi. Prin utilizarea bunurilor deja produse, reducem consumul, producţia şi, cel mai important, impactul acestei producţii asupra planetei. Luck
FREECYCLE® vă oferă şi motivaţia necesară descotorosirii de obiecte inutile. Pe termen lung, FREECYCLE® stimulează formarea unei comunităţi.

Grupuleţul este mic, are abia câţiva membri pentru că are abia 3 săptămâni.
De asemenea, este încă pe Yahoo Groups, însă în scurtă vreme ni s-a promis că ne vom "transfera" pe platforma proprie Freecycle.

Regula de bază: TOTUL ESTE GRATUIT!
Se acceptă doar cereri/oferte/acceptări, se resping ofertele de angajare, mesajele promoţionale şi altele, şi se oferă spre donaţie doar obiectele tangibile.

NU caut să recrutez oameni pentru a obţine un număr mare de membri, vreau, în primul rând, ca grupul să fie activ.

Am muncit mult pentru aprobarea deschiderii unui astfel de grup pentru Piatra Neamţ. Pentru că sunt sigură că oraşul nostru este pregătit pentru asta. Pentru că strângem deşeurile în mod selectiv. Pentru că datorită acestui fapt am primit diploma de Excelenţă pentru Mediu. Pentru că putem ajuta pe cei care nu se pot ajuta singuri în anumite momente.

Pe de altă parte, cred că nu e întâmplător faptul că "pietreni" este anagrama cuvântului "prieteni" :) Iar prietenii se sprijină unii pe alţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu